08.09.2010

Uzmanlık diplomalarının onaylanmasına yönelik koşullar

Derneğimize 07.09.2010 günü Sağlık Bakanlığından faksla gelen, uzmanlık diplomalarının onaylanmasına yönelik koşullar

LİSANSÜSTÜ DİPLOMALARININ TESCİL EDİLEBİLMESİ İÇİN;

1- LİSANS MEZUNU HEMŞİRENİN TESCİLLİ LİSANS DİPLOMASININ FOTOKOPİSİ (TESCİLLİ DEĞİL İSE ÖNCE MEZUN OLDUKLARI OKUL VASITASI İLE LİSANS DİPLOMASININ TESCİL EDİLMESİ)

2- LİSANSÜSTÜ DİPLOMASININ ÜZERİNDE HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI VE EĞİTİM PROGRAMLARI YAZMAYAN ÖĞRENCİLERİN HEMŞİRELİK ANABİLİM DALLARINI VE EĞİTİM PROGRAMINI BELİRTİR BELGENİN BİTİRDİĞİ OKUL TARAFINDAN GÖNDERİLMESİ GEREKİR.

3- 8/04/2010 TARİH VE 27515 SAYILI HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ’NİN 7. MADDESİNE GÖRE “LİSANS MEZUNU HEMŞİRELERDEN; YURTİÇİNDE HEMŞİRELİK ANABİLİM DALLARINDA VE BUNLARIN ALTINDA AÇILAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINDAN MEZUN OLAN VE DİPLOMALARI BAKANLIKÇA TESCİL EDİLEN HEMŞİRELER” ALMIŞ OLDUKLARI LİSANSÜSTÜ DİPLOMASININ MEZUN OLDUĞU OKUL VASITASI İLE SAĞLIK BAKANLIĞINA GÖNDERİLMESİ HALİNDE TESCİL EDİLECEKTİR.